Понеділок, 24.05.20, 8:51:38
Вітаю Вас, Гість
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальний » Linux / Unix » windows vs linux
windows vs linux
morfieДата: Четвер, 09.04.09, 11:36:47 | Сообщение # 1
Группа: Друзі
Сообщений: 11
Репутация:  ±
Замечания:  ±
Статус:
чи варто переходити з windowsa на linux

vista

ubuntu 8

10 причин, щоб перейти на Linux з Windows

1. Безкоштовно: Linux є проектом з відкритим вихідним кодом. Все, що потрібно для встановлення Linux це підключення до Інтернету, щоб завантажити ISO файли і CD, де ви можете записати ISO. Порівняйте це з Windows, яка коштує немало !

2. Linux дистрибутив є повним: Всі дистрибутиви Linux є повністю укомплектованими: Вони включають в себе майже всі програми, такі як офісні додатки, PDF Reader, веб-сервери, компілятори і т.д. Ви не повинні платити нічого, щоб завантажити та встановити ці програми. Ubuntu поставляється з OpenOffice, який є ідеальною заміною для MS Office.

3. Вірусів, програми-шпигуни, Adware? Ні одна з них може вплинути на Linux системи. В самом деле, вам навіть не доведеться встановлювати антивірусне програмне забезпечення, яке болота вниз продуктивності системи в Windows.

4. Низькі системні вимоги: Windows Vista потребує 1-2 Гб оперативної пам'яті для роботи . Ubuntu потрібно для продуктивної роботи всього 256мб

5. Стабільність: Linux є набагато більш стабільною в порівнянні з Windows. Саме з цієї причини велика частина веб-серверів працюють на Linux. Забудьте про синій екран смерті [BSOD]!

6. Програмування: Якщо ви цікаветест програмуванням, Linux є найкращим для вас. Дистрибутиви Linux постачаються з багатьма компіляторами та іншішими інструментами для введення та виконання коду. Наприклад, я використовую для компіляції GCC C файли, які я пишу, використовуючи редактор VI. У мене також є Python IDLE яких встановлено чи використовувати, щоб дізнатися програмування на Python.

7. Швидкість виходу нової ос: дистрибутиви Linux виходять раз на пів року. Нові версії більшості дистрибутивів Linux випускаються один раз на 6 місяців.

8. Корисні спільноти: Linux має великий фан-форуми. Є багато форумів та блогів, які можуть допомогти вам, якщо у вас є які-небудь проблеми. Мільйони людей не можуть помилятися!

9. Ви можете запускати Linux разом з Windows: Ви можете запустити Linux разом з Windows на іншому розділі. Ви можете завантажитися в Windows, де ви хочете. Крім того, існує можливість запуску Linux в Windows за допомогою емулятора, як VMware або MS Virtual PC. Крім того, також можна запускати програми Windows у Linux за допомогою емуляторів.

10. Новий досвід: Установіть Linux на свій комп'ютер, і ви дізнаєтеся багато нового. Linux має досить функціональний інтерфейс,також є альтернатива командного рядка "ms-dos" у Windows , в Linux він називається "Термінал". Таким чином, ви дізнаєтеся багато нових речей.

Форум » Загальний » Linux / Unix » windows vs linux
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: